Hypotheek voor starters

Nu een huis kopen als starter heeft vele voordelen:

  • De rente is de afgelopen maanden erg gestegen, maar heeft eigenlijk weer een normaal niveau.
  • Afgelopen jaren zijn de koopsommen van woningen behoorlijk gestegen. Vanaf januari 2022 zien we echter een kanteling want o.a. door de gestegen rente en dalen de koopprijzen van de woningen weer gestaag  Hopelijk zullen de koopsommen van woningen op termijn weer in verhouding  komen met het niveau van de hypotheekrente.  Door het grote woningtekort kan dit echter nog wel jaren duren
  • Door te kopen bouw je vermogen op
  • De huren zijn nog steeds ontzettend hoog en daar komt voorlopig geen verandering in is de verwachting. Daarom is kopen veelal goedkoper dan huren.

Hypotheek voor starters berekenen

Wij hebben de tool om dit zelf te berekenen weggehaald aangezien het berekenen van je maximale hypotheek complex is. De berekenmodules op internet wijken meestal af van de werkelijke mogelijkheden.

Neem gewoon contact op met ons .

Nationale Hypotheek Garantie

Profiteer nu ook van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Tot een bepaald maximum is Nationale Hypotheek Garantie mogelijk. Hierdoor krijg je een extra rentekorting van de bank en extra zekerheid voor jezelf.

Starterslening

Veel gemeenten stimuleren hun woningmarkt door het beschikbaar stellen van de zogenaamde starterslening. Als starter ontvang je tot maximaal 20% van de koopsom een extra lening. Hierbij hoeft in elk geval gedurende de eerste 3 jaar geen rente of aflossing over betaald te worden. Elke gemeente stelt afzonderlijk de condities en het maximumbedrag vast.

De regeling wordt voor de gemeenten uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SvN). Na 3 jaar volgt hertoetsing en bepaalt het SvN tegen welke rentekorting de lening nog verstrekt kan worden. De rente staat 15 jaar vast. Tussentijds aflossen van deze lening is volkomen boetevrij.

Startershypotheek voordeliger dan huren

Veel jonge stellen of individuen die voor het eerst op zichzelf willen gaan wonen twijfelen tussen huren of kopen. Huren lijkt voor sommige mensen gemakkelijker en voordeliger omdat je huurtoeslag kunt krijgen. Het kopen van een woning is echter op de lange termijn voordeliger. Door een goede hypotheek te nemen kun je voordeliger uit zijn dan door te huren. Verder bouw je natuurlijk vermogen op omdat de woning jouw bezit wordt. Bij een huurwoning is dat uiteraard niet het geval.

Is kopen voordeliger dan huren voor jou? Neem vrijblijvend contact met ons op.