Persoonlijke lening

 

Zekerheid omtrent looptijd en rente

Word je bij de verkoop van je woning geconfronteerd met een restschuld? Of denk je na over een verbouwing aan je woning zoals een aanbouw, dakkapel, nieuwe keuken of de aanschaf van een auto of caravan? En wil je zekerheid omtrent looptijd en rente? Dan is een aflopend krediet iets voor jou. Deze kredietvorm wordt vaak gebruikt om productaankopen te financieren waarbij de gehele koopsom in één keer moet worden voldaan en er daadwerkelijk wordt afgelost. Voor een aflopend krediet betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vaste looptijd. Je weet dan van te voren waar je aan toe bent. Deze producteigenschappen gelden voor alle vormen van aflopend krediet. Daarnaast voldoet een persoonlijke lening aan alle eisen om fiscaal te profiteren van renteaftrek bij een restschuld financiering en aankoop of verbouwing van uw eigen woning.

In deze rubriek lees je alles over de verschillende vormen van aflopend krediet.

Mogelijkheden persoonlijke lening

Je kunt een bedrag lenen van minimaal €2.500,00 tot maximaal €75.000,00 dat je in 6 tot 120 maanden terugbetaalt. Dat kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld een verbouwing, aankoop van een keuken of boot. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten t/m 72-jarige leeftijd en deze dient vóór het 74e levensjaar te zijn beëindigd. Een enkele bank biedt onder speciale voorwaarden de mogelijkheid voor een looptijd tot 180 maanden om een aldaar lopend rentekrediet (zonder aflossing) om te zetten naar een pesoonlijke lening.

Eigen Woning Krediet

Indien je in het bezit bent van een eigen woning is er ook een persoonlijke lening met meer mogelijkheden en een extra rentekorting mogelijk. Voor alle producteigenschappen hiervan verwijzen wij naar de pagina omtrent het ‘Eigen Woning Krediet‘. Wij beschikken over een Eigen Woning Krediet dat je kunt aflsluiten t/m 68 jaar. Dit dient afgelost te zijn in de maand waarin je 74 jaar wordt.

Zelfstandigen met huurwoning kunnen nu ook lenen

Zelfstandigen met een huurwoning kunnen nu ook een lening krijgen voor een besteding in de privésfeer. Hier zijn geen jaarcijfers meer voor nodig in het geval je ondernemer bent met een vrij beroep. Aantoonbare ervaring en een aanslag van de inkomstenbelasting van de afgelopen twee jaar is voldoende.

Lenen t/m 68 jaar

Mensen worden ouder en daarom zijn er meer mogelijkheden om te lenen op oudere leeftijd. Met de persoonlijke lening kan dit zoals bovenstaand omschreven t/m 68 jaar. Wanneer je flexibel wilt lenen op oudere leeftijd kan dat ook met een doorlopend krediet. Voor die producteigenschappen verwijzen wij naar de pagina omtrent het Doorlopend Krediet.

Een persoonlijke lening is geschikt indien:

  • Je een hoger bedrag wilt lenen.
  • Je zekerheid belangrijk vindt.
  • Leeftijd bij aanvragen is minimaal 21 en maximaal 68 jaar. De eindleeftijd is 74 jaar.
  • Het te lenen bedrag valt tussen €2.500,00 en €75.000,00.
  • Voldoet standaard aan de fiscale eisen renteaftrek bij de daarvoor geldende bestedingen.

Persoonlijke lening aanvragen?

Je kunt nu zelf berekenen wat je kunt lenen of vraag een vrijblijvende offerte aan. Voor vragen kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!