Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Pakketten

Dekking

Inboedelverzekering

Rechtsbijstandsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Algemeen

Ik ga niet langer op uitzending, kan ik mijn verzekering wijzigen?

De verzekering kunt u gewoon laten doorlopen ook buiten de uitzending of missie om of na het beëindigen van de dienstbetrekking.  Alleen als u nu verzekerd bent volgens het Expat verzekering pakket, dan moeten wij dat aanpassen en wijzigen in een voordeliger verzekering voor u.

Vraag hiervoor altijd eerst advies aan onze adviseurs, wellicht is een goedkopere optie mogelijk.

Kan ik mijn gezin ook meeverzekeren?

uw inwonende gezinsleden zoals uw partner en kinderen zijn meeverzekerd op onze polissen mits u ze wel opgeeft. Meestal wordt alleen gevraagd of je alleenstaand bent, gezin zonder kinderen of gezin met kinderen wilt verzekeren. De verzekeringsmaatschappij moet natuurlijk wel weten hoeveel personen er verzekerd moeten worden omdat dit gevolgen voor de premie kan hebben.

Kan ik ook losse verzekeringen afsluiten, in plaats van een pakketverzekering?

Natuurlijk is dat mogelijk. Alleen krijgt u bij een pakketverzekering meer korting. Ons advies: kies voor het gemak van alles onder dak! Alleen dan krijgt u van ons volledige relatiekorting en bovendien nemen wij dan genoegen met een lagere provisie waardoor uw premie ook nog eens lager wordt.

Zijn mijn kinderen, die zijn ingeschreven bij mijn ex-partner en soms bij mij logeren, ook verzekerd op mijn polis? Vallen ze ook onder de reis- en ongevallenverzekering?

Bij vrijwel alle polissen zijn uitsluitend de kinderen meeverzekerd, die op uw adres zijn ingeschreven. Op uw verzoek verzekeren wij de kinderen, die niet zijn ingeschreven op uw adres doch op het adres van uw ex-partner gewoon mee. U moet dit verzoek dan wel via email bij ons indienen.


Pakketten

Wat is het verschil tussen de diverse pakketten?

  1. Online verzekering pakket: U vraagt informatie en de verzekering Online aan zonder onze bemiddeling of advies via Goudse Verzekeringen via onze website. Natuurlijk kunt u op ons advies en ondersteuning rekenen bij het afsluiten, bij wijzigingen of bij schade als dat echt nodig is. Kenmerken: marktconforme premie, goede voorwaarden en extra poliskorting vanuit ons kantoor.
  2. Expat verzekering pakket: Een uniek pakket verzekeringen voor mensen die door hun werkgever tijdelijk worden uitgezonden naar het buitenland. Deze verzekering wordt uitsluitend geboden door de Goudse Verzekeringen.
  3. Verzekeringen met advies: dit is een fantastisch pakket voor het sluiten van al uw reguliere gezinsverzekeringen, alles op één polisblad. De toch al scherpe premie verlagen wij voor u nog eens extra door speciale relatiekorting en het verlagen van onze provisie afhankelijk van het aantal polissen dat u in het pakket verzekert. Omdat wij in dit pakket rekening houden met uw beroep als militair, politie-, brandweerfunctionaris of andere openbare hulpverlenen zijn speciale uitgebreidere extra dekkingen toegevoegd.
  4. Maatwerk verzekeren: Door onze samenwerking binnen de Wildschut Groep (o.a. Wildschut Verzekeringen) kunnen wij uw verzekering onderbrengen bij vrijwel elke verzekeraar; wij zoeken voor u de beste verzekering tegen de laagste premie geheel conform uw wensen.

Welke verzekeringen kan ik het beste opnemen in mijn pakket?

Als basis adviseren wij u in elk geval in te verzekeren: inboedel, aansprakelijkheid, persoonlijke c.q. gezins-ongevallenverzekering, alsmede de reis- en annuleringsverzekering. Dit kunt u -indien van toepassing- desgewenst uitbreiden met een opstalverzekering alsmede rechtsbijstandverzekering, auto of motorverzekering.


Dekking

Blijft mijn verzekering ook doorlopen als ik langer dan 8 maanden op missie ben of bv voor drie jaar wordt uitgezonden naar Aruba?

Als u gedurende 8 achtereenvolgende maanden niet meer feitelijk in Nederland woont, doen wordt u automatisch uitgeschreven bij het GBA van uw gemeente. Indien u wordt uitgezonden b.v. naar Aruba dan verplicht Defensie u om u uit te schrijven bij uw gemeente. Volgens de polisvoorwaarden van alle andere polissen eindigt dan de verzekering en de dekking. Op uw uitdrukkelijk verzoek kunnen wij uw verzekering in de meeste gevallen door laten lopen.


Inboedelverzekering

Zijn mijn privé spullen ook verzekerd tijdens dienst?

Afhankelijk van de door ons voor u afgesloten verzekering worden uw legeringskamer in de kazerne, een legertent, compound, scheepshut, afgesloten kledingkast etc. gelijkgesteld met uw woning. Vraag vooraf of uw polis dit risico dekt.

Is diefstal ook verzekerd als er geen sporen van braak zijn?

In principe is diefstal slechts gedekt bij sporen van braak. Indien het diefstal betreft uit uw woning of daarmee gelijkgesteld is diefstal ook verzekerd zonder voorafgaande inbraak c.q. braaksporen.  Wij adviseren u echter in alle gevallen de diefstal of vermissing tijdens dienst te melden bij uw meerdere en met diens rapport aan ons op te geven. De schade-afdeling zal de schade welwillend beoordelen.

 

Zijn de spullen die zich buiten mijn woning, compound, legertent etc. bevinden ook verzekerd?

Ja, uw spullen zijn – afhankelijk van het door u gekozen pakket – verzekerd conform de z.g. buitenhuisdekking in de kazerne waar u verblijft alsmede elke afgesloten kastruimte of – slaapkamer in: een Nederlandse ambassade, een gebouw van de Nederlandse politie, een ander gebouw van de Rijksoverheid waar ook ter wereld, een legeringstent of unit op de base of compound in een uitzendgebied, een legeringssituatie aan boord van een Nederlands schip of onderzeeër en in een legeringskamer van de Nederlandse (militaire-) politie. Ons Gezinspakket is het meest uitgebreid.

 


Rechtsbijstandsverzekering

Is bij de rechtsbijstandverzekering militair recht en militair strafrecht meeverzekerd?

Ja, ook militair recht en militair strafrecht is meeverzekerd. Veel zaken voor militairen worden echter afgewikkeld door z.g. Raadslieden, wat veelal tijd en kosten bespaart en een vervelende procedure voorkomt. De kosten van Raadslieden worden meestal niet vergoed door rechtsbijstandverzekeraars.

Voor het dekken van deze kosten kunt u als militair het beste lid worden van een erkende militaire vakbond, die bieden daarvoor veelal de juiste faciliteiten.


Aansprakelijkheidsverzekering

Is mijn aansprakelijkheidsverzekering tijdens uitzending van kracht?

De aansprakelijkheidsverzekering verleent eveneens dekking tijdens de uitzending naar overzeese gebiedsdelen, inclusief aansprakelijkheid. Aansprakelijkheid op basis van gewoonterecht of plaatselijk gebruik is natuurlijk niet meeverzekerd.