Doorlopend krediet

Doorlopend krediet (DK): een zeer flexibele manier van lenen

Een zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet. Deze leenvorm is uitermate geschikt voor mensen die voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven willen opvangen.

Wat is een doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet wordt van tevoren een kredietlimiet en een termijnbedrag met je afgesproken. Meestal is het termijnbedrag 1% of 1,5% van de kredietlimiet, maar andere bedragen zijn ook mogelijk. Tot de afgesproken kredietlimiet kun je onbeperkt geld opnemen en aflossen. Zo heb je altijd een financiële reserve. Bovendien kun je ook extra aflossen als dat beter uitkomt. Ook bij een doorlopend krediet komt er een moment dat je de lening in zijn geheel dient af te lossen. Bij de keuze voor een doorlopend krediet is het belangrijk om hier bij stil te staan.

Lening voor zelfstandigen met huurwoning nu ook mogelijk

Zelfstandigen met een huurwoning kunnen nu ook een lening krijgen voor een besteding in de privésfeer. Ondernemers met vrije beroepen hebben geen jaarcijfers nodig. Aantoonbare ervaring en een aanslag inkomstenbelasting van de afgelopen 2 jaar is voldoende.

Eigen Woning Krediet (EWK)

Er is ook een doorlopend krediet met meer mogelijkheden en een extra rentekorting indien je in het bezit bent van een eigen woning. Vraag hiernaar bij je adviseur. Voor de exacte producteigenschappen verwijzen wij je naar de pagina omtrent het ‘Eigen Woning Krediet‘.

Doorlopend krediet is geschikt indien:

  • Er een regelmatig terugkerende geldbehoefte is.
  • Leeftijd tussen 21 t/m 64 jaar*. Eindleeftijd is 74 jaar.
  • Te lenen bedrag tussen € 2.500,00 en € 75.000,00.

* Bij 1% aflossing is de maximale leeftijd bij aanvraag 59 jaar en bij 1% aflossing EWK 58 jaar.

Een lening met flexibel krediet is minder geschikt indien er behoefte is aan zekerheid omtrent een vaste looptijd, een vaste rente en derhalve een vast maandbedrag.

Lenen met 60+ kan tegenwoordig ook

Mensen worden ouder en daarom zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden dan vroeger om te lenen indien u 60+ bent. Het is een mooie aanvulling op het doorlopend krediet voor 60-plussers die nog volop willen genieten van de dingen waar ze altijd al van droomden. Er zijn zelfs uitstekende mogelijkheden bij een persoonlijke lening om t/m 68-jarige leeftijd een verantwoorde lening aan te gaan. Voordelige kenmerken van het doorlopend krediet voor 60-plussers zijn:

  • Lenen t/m 64 jaar.
  • In maandelijke termijnen afbouwen zodat op 74-jarige leeftijd het krediet volledig is afgelost.
  • Kredietbedragen mogelijk van € 5.000,00 tot € 50.000,00. Indien een eigen woning max. € 75.000,00.

Doorlopend krediet aanvragen?

Bereken nu zelf wat je kunt lenen of vraag een vrijblijvende offerte aan. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. We helpen je graag verder.