Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering bij Monuta

Tip: Kleinhout Wildschut Verzekeringen adviseert een uitvaartverzekering bij Monuta

Waarom voor Monuta kiezen?

 1. Met Monuta kunnen wij flexibele uitvaartverzekeringen afsluiten en bieden we met de beste dekking en voorwaarden tegen de laagst mogelijke premie
 2. Via het “Uitvaartfonds” ook mogelijk voor 75 plussers
 3. Zowel natura als geldverzekering mogelijk
 4. Begraven met militaire eer of politionele korpseer mogelijk; Monuta verzorgt als enige maatschappij veteranenuitvaarten of uitvaarten met bijzondere eer bij b.v. militaire- of politionele- uitvaartplechtigheden. De respectvolle uitvaarten van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 werden dan ook uitsluitend door Monuta verzorgd. Meer informatie over begraven met militaire eer of politionele korpseer voor politiemedewerkers.
 5. Volledige verzorging van de uitvaart door het team van Monuta, desgewenst met begeleiding van ons kantoor.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Begraven of cremeren kost tegenwoordig veel geld; wel tussen de €7.000,- en €15.000,- per persoon. Tegen een geringe premie zorg je er voor dat je familie naast het verdriet om jou ook niet nog eens de financiële gevolgen moeten dragen. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Uiteraard is het mogelijk het hele gezin op dezelfde polis te verzekeren.

Wat houdt een uitvaartverzekering in?

Een uitvaartverzekering ontzorgt de nabestaande van de overledene door dienstverlening en financiële  middelen.

Soorten uitvaartverzekeringen

a. Natura aangevuld met een vrij te besteden bedrag tussen de €.4800,– en €.12.800,– voor zaken die niet onder de naturadekking vallen; u kiest er voor de uitvaart door Monuta te laten verzorgen. De naturadekking heeft in 2023 een waarde van €.2200,–.

b. Geld of kapitaalverzekering: er wordt bij overlijden het verzekerde vrij te besteden kapitaal uitbetaald aan de nabestaanden; u bent vrij om de uitvaart ook door derden te laten verzorgen. Kiest u er toch voor om de uitvaart door Monuta te laten verzorgen, dan krijgt u korting op de uitvaartnota.

Begraven of cremeren

Of u begraven of gecremeerd wil worden is natuurlijk een persoonlijke keuze. Echter is cremeren goedkoper dan begraven worden. De uitvaartkosten verschillen sterk per gemeente of regio; vraag hier de kosten in jouw gemeente of regio op.

De kosten van een begrafenis of crematie

Deze kosten zijn afhankelijk van je wensen en de grootte van je familie en/of relatiekring. Door middel onze Monuta grafkostenmeter heb je snel een indicatie van de kosten.

Voor een globale indicatie kunt u gebruik maken van ons algemeen overzicht 2022 met de gemiddelde kosten en de mogelijkheid om uw eigen globale begroting te maken.

Begrafenisverzekering in geld of natura

Er zijn verschillende vormen van een uitvaartverzekeringen. De twee meest bekende zijn de uitvaartverzekering in geld (kapitaal) of in natura (diensten). Bij een uitvaartverzekering in natura worden standaard diensten verzekerd zoals beschreven in de polis, bijvoorbeeld het regelen en verzorgen van de uitvaart door de Monuta uitvaartverzorger. Voor aanvullende kosten wordt op dezelfde polis ook een vrij te besteden geldbedrag meeverzekerd. Het maakt verschil of je kiest voor begraven of cremeren en ook verschillen de kosten sterk per gemeente. Graag adviseren wij je hierover.

Bij overlijden ‘ontvangen’ de nabestaanden deze diensten in principe alleen van bij Monuta aangesloten uitvaartverzorgers, door “groot” in te kopen kan Monuta de premie laag houden. Hebben nabestaanden andere of aanvullende wensen, dan kan dit betaald worden uit het extra verzekerde vrij te besteden bedrag of zullen zij zelf bij moeten betalen. Natuurlijk mogen de nabestaanden zelf beslissen of je wel of niet gebruik wilt maken van een bij Monuta aangesloten uitvaartverzorger.  Willen ze gebruik maken van de diensten van een niet-aangesloten uitvaartverzorger, dan wordt 75% van de waarde van het natura dienstenpakket vergoed; het verzekerde vrij te besteden bedrag wordt natuurlijk geheel uitbetaald aan de nabestaanden.

Uitvaartverzekering afsluiten: speciaal voor militairen, veteranen en politiefunctionarissen

DefensiePolis is dé specialist in verzekeringen speciaal voor militairen, veteranen en politiepersoneel. Sluit je bij ons een uitvaartverzekering af, dan profiteer je van de volgende speciale voorwaarden:

 • Geen molestclausule; overlijden ten gevolge van beroepsrisico tijdens vredesmissie en uitzending in opdracht van het Ministerie van Defensie is gedekt
 • Uitvaart met militaire- of politionele eer mogelijk
 • Veteranenuitvaart mogelijk
 • Uitsluitend natura dienstenverzekering is mogelijk
 • Uitsluitend geldverzekering is mogelijk
 • Combinatie natura diensten en geld op één polis is mogelijk en zelfs aan te bevelen.

Informatie over uitvaart met militaire-, politionele- of veteranen eer

Hier vindt je uitgebreide informatie over dit soort uitvaarten. De extra kosten hiervoor liggen tussen de €.1.000,– en €.1500,–.

Wat kost een uitvaart?

Veel mensen hebben geen idee wat een uitvaart kost.  Per gemeente verschillen de kosten en ook de keuzes die je maakt. Zo is cremeren goedkoper als begraven en hangen de kosten verder af van het aantal verwachte personen en de overige wensen. Om je een indicatie te geven kan je via de uitvaartkostenmeter zelf de kosten van een uitvaart voor je en jouw gezin berekenen.

Los afsluiten of totaalpakket?

Bij Kleinhout Wildschut Collectieve Verzekeringen (voor militairen, politiemedewerkers, brandweerlieden, zorgverleners, Kleinhout Wildschut relaties en hun gezin) kun je een uitvaartverzekering natuurlijk los afsluiten, maar je kunt je uitvaartverzekering ook afsluiten in combinatie met het afsluiten van je woonpakket. Je ontvangt dan een korting op onze advies en bemiddelingskosten.

De kosten van een uitvaartverzekering afsluiten

Voor uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering geldt een wettelijk provisieverbod. Wij moeten onze diensten dus rechtstreeks bij jou als verzekerde declareren. Het normale tarief bedraagt €75,- per polis, waarbij je  €.25,–korting krijgt indien je minimaal één schadeverzekering bij Kleinhout Wildschut Collectieve Verzekeringen (o.a. DefensiePolis en PolitiePolis) sluit. Je betaalt ons hiervoor dan derhalve slechts €50,- éénmalig!

Indien je een pakket sluit met minimaal 5 verzekeringen, dan betaal je ons helemaal niets voor ons advies en bemiddeling voor de Monuta uitvaartverzekering.

Ons advies:

Voor dit soort complexe verzekeringen heb je altijd het advies nodig van een gecertificeerd erkend financieel adviseur. Jouw Kleinhout Wildschut Collectieve financieel adviseur is graag bereid je van dienst te zijn. Je kunt ons tijdens de kantooruren telefonisch bereiken op nummer 023-5250311, via kwcollectieveverzekeringen.nl , via WhatsApp 06-5314536  of vraag  een vrijblijvende offerte aan.