Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak met onze financieel adviseur.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een maatwerk product. Als je in loondienst bent dan val je onder de WIA maar daarnaast kun je wel aanvullende verzekeringen sluiten. Aanvullende verzekeringen tegen de risico’s van overlijden, werkeloosheid en/of arbeidsongeschiktheid worden veelal gesloten naast een hypotheek of lening maar zijn ook als huurder af te sluiten. Er bestaan diverse vormen allen met voor- en nadelen en premies.

Regels en eisen

Bij blijvend 80-100% arbeidsongeschiktheid ontvang je op grond van de WIA maximaal 75% van je laatstverdiende basisinkomen. Om deze status te bereiken moet je gezondheid wel blijvend erg slecht zijn. Verreweg de meeste arbeidsongeschikten zijn 40-60% arbeidsongeschikt en ontvangen daarom maar een klein percentage van het laatstverdiende inkomen. De rest moet je maar zien bij te verdienen. Er wordt hierbij geen rekening gehouden met je opleiding of functie. Dat kan in de praktijk leiden tot een lastige financiële situatie, en dat naast de lichamelijke gevolgen van je arbeidsongeschiktheid. Voorkom dit door een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Neem contact met ons op voor een uitgebreid advies over een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Neem direct contact op.